اگر دندانی را از دست داده اید یا نیاز به کشیدن آن دارید، ممکن است دندانپزشک شما کاشت ایمپلنت تیتانیوم را توصیه کند. طبق گفته انجمن جراحان دهان و فک و صورت آمریکا (AAOMS) میزان موفقیت کلی ایمپلنت های دندانی 95٪ است - اما ممکن است عوارض جانبی ایمپلنت تیتانیوم در موارد نادری رخ دهد. اگر به ایمپلنت نیاز دارید، طبیعی است که در مورد اینکه چگونه این روش ممکن است بر بقیه دهان شما تأثیر بگذارد، نگرانی داشته باشید، و اطلاع رسانی می تواند به شما کمک کند تا خطرات خود را به حداقل برسانید.
روش کاشت ایمپلنت تیتانیوم
در طول عمل ایمپلنت دندان، یک پیچ تیتانیوم در استخوان فک قرار داده می شود تا به عنوان پایه ای برای تاج دندان عمل کند که در نهایت در بالای آن قرار می گیرد. در طی چندین ماه، ستون تیتانیوم با بهبودی ناحیه به استخوان اطراف جوش میخورد. قبل از انجام این روش، دندانپزشک یا متخصص دندانپزشکی معاینه کاملی را برای تعیین اینکه آیا شما کاندیدای ایمپلنت هستید یا خیر، انجام می دهد.
همانطور که آکادمی پریودنتولوژی آمریکا (AAP) توضیح می دهد، داوطلبان جراحی ایمپلنت باید از سلامت عمومی و دهان و دندان خوبی برخوردار باشند. ناحیه اطراف دندان کشیده شده باید دارای مقدار کافی استخوان برای حمایت از ایمپلنت باشد و بافت لثه نیز باید عاری از بیماری پریودنتال باشد. به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، برخی از بیماری های مزمن مانند دیابت یا لوسمی می توانند در روند بهبود اختلال ایجاد کنند. مصرف دخانیات نیز یکی دیگر از عوامل خطر است که می تواند روند بهبودی پس از جراحی ایمپلنت را کند کند.
عوارض احتمالی مرتبط با ایمپلنت
AAOMS گزارش می دهد که اکثریت قریب به اتفاق ایمپلنت های تیتانیوم که توسط متخصصان دندانپزشکی قرار داده می شوند، عملکرد قابل توجهی دارند - حتی 20 سال پس از قرار دادن اولیه آنها. گفته می شود، هنوز هم در طول هر عمل جراحی احتمال عوارض جانبی وجود دارد. برخی از خطرات مرتبط با جراحی ایمپلنت دندان عبارتند از:
عفونت
پس از کاشت ایمپلنت، برخی از بیماران ممکن است دچار عفونت در محل به نام پری ایمپلنتیت شوند. همانطور که AAP توضیح می دهد، علائم این بیماری شامل قرمزی و حساسیت در بافت لثه ایمپلنت و همچنین خونریزی هنگام مسواک زدن است. افراد سیگاری، دیابتی و افرادی که بیماری لثه دارند بیشتر در معرض ابتلا به این عفونت هستند.
آسیب به دندان ها، رگ های خونی و اعصاب
به گفته کلینیک مایو، درد، بیحسی یا سوزن سوزن شدن در دندانها، لثهها، لبها یا چانه پس از کاشت ایمپلنت گاهی اوقات میتواند نشانهای از آسیب دیدن اعصاب یا ساختارهای اطراف در طی جراحی باشد.
مسائل سینوسی
مخصوصاً برای ایمپلنتهایی که در فک بالا قرار میگیرند، اگر پست ایمپلنت به داخل حفرههای سینوسی بیرون بزند، ممکن است پس از جراحی مشکلات سینوسی ایجاد شود. همانطور که در مطالعه ای در مجله انجمن کره ای جراحان دهان و فک و صورت توضیح داده شده است، این عارضه می تواند باعث سردرد و درد در داخل استخوان گونه شود.
طبق گفته کلینیک مایو، احساس ناراحتی خفیف پس از جراحی ایمپلنت دندان، از جمله تورم لثه و صورت همراه با کبودی پوست و لثه، طبیعی است. همچنین ممکن است درد خفیف در محل کاشت و خونریزی جزئی وجود داشته باشد.
با این حال، اگر ناراحتی یا تورم در روزهای بعد از جراحی بدتر شد، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که این عوارض جانبی اغلب اتفاق نمیافتند و در صورت بروز، معمولاً قابل درمان هستند.
جلوگیری از عوارض کاشت تیتانیوم
اگر به ایمپلنت دندان نیاز دارید، مطمئن شوید که هرگونه سوال یا نگرانی در مورد روش خود را با یک متخصص دندانپزشک آموزش دیده - مانند پریودنتیست یا جراح دهان - مطرح کنید تا خود را برای انجام یک عمل موفق آماده کنید. همانطور که AAOMS توضیح می دهد، این متخصصان آموزش و آموزش های گسترده ای را در مورد پیچیدگی استخوان ها، پوست، عضلات و اعصاب درگیر در این نوع جراحی دیده اند. آنها بهترین تکنیک ها را برای به حداقل رساندن احتمال عوارض جانبی کاشت تیتانیوم آموخته اند و آماده همکاری با شما هستند تا لبخندی درخشان و شاد به شما هدیه دهند.